Noin vuoden kuulumiset

Mitäpä vuoden aikana ehtii tapahtua? Joskus matka etenee huimaavalla vauhdilla ja mikäs siinä on kaasutellessa, kun tie on tasainen ja suora. Joskus uusia teitä ja risteyksiä  putkahtaa eteen yksi toisensa perään.  Silloin haasteena on tehdä oikeat valinnat ja pitää vauhti yllä mutkaisilla poluilla, jotka välillä risteävät, välillä erkanevat. Mutta ehtiikö siinä enää nauttia maisemista? Pysähtyä ja hengähtää  kokemuksien, tuoksujen, uusien ihmissuhteiden parissa?

Kuluneen vuoden tärkeä risteyskohta on ollut työpaikan vaihtuminen jo toiseen kertaan melko lyhyen ajan sisällä. Reitti uusin haasteisiin on jo nyt tarjonnut paljon uusia tekemisen ja itsensä toteuttamisen mahdollisuuksia!   Päätyöni on minulle rakkaiden asioiden – koulutuksen, elinikäisen oppimisen sekä taiteiden ja kädentaitojen – parissa toimimista. Voin jokaisena työpäivänä toteuttaa näitä arvoja tarjoten tekemisen ja oppimisen elämyksiä ihan jokaisen ulottuville.

Oman kädenjäljen näkeminen valmiina tuotteena tai teoksena on voimauttava hetki. Se pitää sisällään tarinan, jonka kokonaisuudessaan tietää ja tuntee vain sen tekijä. Kaikki ne yritykset ja erehdykset, epäonnistumiset, ilon läikähdys, joka syntyy oivalluksesta -näinhän se onnistuu ja toteutuu! Tarina sisältää päähenkilön lisäksi koko joukon tärkeitä ihmisiä, joita ilman uusi tuote tai teos ei olisi täydellinen -vai pitäisikö sanoa riittävän täydellinen.  Luovien ihmisten työyhteisö rikastuttaa monin tavoin myös omaa luovuuttani ja osaamistani.

Katsellessani työhuoneeni ikkunasta Vanhan Paukun tehdasrakennusten kauniisti patinoituneita punaisia tiiliseiniä, tunnen löytäneeni tasapainon. Matka etenee yhä ripeästi, mutta antaen mahdollisuuden seikkailla eri poluilla, nauttien luovuuden eri ilmenemistavoista.

Pysähdyn hetkeksi, kuulaassa syysillassa tuoksuu talvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *